اتریوم Ethereum نسل دوم ارزهای دیجیتال بوده و در واقع یک پلتفرم است که علاوه بر پشتیبانی فعالیت های مربوط به پول امکان انجام قرارداد های مختلف را به صورت دیجیتال و غیر متمرکز فراهم کرد است. این ارز دیجیتال در بستر شبکه بلاک چین فعالیت می کند و واحد پولی اصلی آن اتر نام دارد .
پس از معرفی بیت کوین به عنوان اولین ارز دیجیتال در سال 2008 به جهان ، این بار جوانی روسی به نام ویتالیک بوترین با الهام از این ارز دیجیتال اقدام به خلق رمز ارزی با عنوان اتریوم ( Ethereum ) کرد که در نهایت در سال 2015 رسما فعالیت خود را در بازار ارز دیجیتال آغاز کرد .
در واقع هدف بوترین از خلق اتریوم این بود که شرایطی را فراهم کند تا علاوه بر فعالیت های پولی تمامی فعالیت های مالی دیگر را نیز بتوان در بستر بازار دیجیتال و به صورت غیر متمرکز بدون وجود واسطه ها به انجام رساند .
اما شاید این سوال پیش بیاید که این ارز دیجیتال دقیقا چیست و به چه صورت عمل می کند؟ در این راستا در ادامه به ارائه مطالبی در رابطه با معرفی اتریوم، ویژگی ها و نحوه عملکرد آن در بازار ارز دیجیتال پرداخته شده است.
اتریوم یک ارز دیجیتال است که در بستر شبکه بلاک چین به صورت غیر متمرکز فعالیت کرده و در آن علاوه بر انتقال پول امکان انجام قرار داد های هوشمند مختلف بدون واسطه و به صورت دیجیتالی وجود دارد .
قرار داد هوشمند در واقع پلتفرمی است که یک سری شرایط خاص از قبل برای آن تعریف شده و در صورت برقرار بودن این شرایط قرار داد ذکر شده بر روی شبکه بلاک چین به صورت خودکار و بدون واسطه اجرا می شود .
اتریوم در واقع یک پلتفرم است که در آن امکان انجام فعالیت های مالی مختلف به صورت آزاد و غیر متمرکز وجود دارد و واحد پول اصلی آن اتر نام دارد. این پلتفرم یا نرم افزار در سال 2015 توسط یک جوان روسی به نام ویتالیک بوترین با شعار همه چیز به صورت دیجیتالی به وجود آمد و به دنیا معرفی شد.
با وجود پلتفرم اتریوم و توسعه هرچه بیشتر آن به زودی امکان انجام تمامی فعالیت های مالی به صورت غیر متمرکز و در بستر شبکه بلاک چین وجود خواهد داشت. در واقع هدف اصلی این پلتفرم حذف تمامی واسطه ها و کاهش هزینه های اضافی از تمام فعالیت های مالی می باشد.
اتریوم دارای ویژگی هایی است که سبب محبوبیت آن در بین فعالین بازار ارز دیجیتال گشته است. برای شناخت هرچه بهتر این ارز دیجیتالی و نحوه فعالیت آن لازم است تا در ابتدا با ویژگی های آن آشنا شوید، به همین منظور در ادامه به معرفی این ویژگی ها و توضیح آن ها پرداخته شده است:
با توجه به اینکه اتریوم نسل دوم ارزهای دیجیتال را تشکیل می دهد بسیاری از افراد تصور می کنند که این ارز دیجیتال مانند بیت کوین می باشد، اما لازم به ذکر است که علی رغم شباهت هایی که بین این دو نوع ارز وجود دارد تفاوت های اساسی نیز در بین آن ها است که در ادامه به بیان این نقاط اشتراک و غیر مشترک پرداخته شده است.
لازم به ذکر است که اجرای قرارداد بر روی بیت کوین هم ممکن است اما به دلیل ابتدایی بودن زبان اسکریپت این شبکه انجام این کار بسیار دشوار خواهد بود.
برخلاف بیت کوین که با محدودیت عرضه مواجه است و تنها 21 میلیون واحد از آن وجود دارد ارز دیجیتال اتر محدودیت عرضه ندارد.
روند انجام معاملات در اتریوم نیز مانند بیت کوین و یا سایر انواع ارز های دیجیتال بوده و در آن ابتدا دو طرف معامله اطلاعات خود را ارائه می دهند، پس از تایید این اطلاعات توسط ماینر ها و نود های موجود در شبکه بلاک چین مخصوص اتریوم یک بلاک جدید برای تراکنش جدید ایجاد می شود.
اما تفاوت فعالیت اتریوم با بیت کوین در امکان انجام قرارداد های هوشمند در شبکه بلاک چین آن است و به این صورت است که ابتدا شرایط و دستورات لازم برای انجام گرفتن یک قرار داد و شرایط پرداخت آن به صورت کد گذاری تعیین و در شبکه بلاک چین اتریوم قرار داده می شود، پس از آن هر زمانی که این شرایط برقرار باشد کد های مورد نظر در پلتفرم اتریوم پردازش و قرار داد به صورت خودکار انجام می گیرد.
در سال 2016، هر اتر، ارزشی کمتر از یک دلار داشت. با گذشت زمان و فراگیر شدن اتریوم، قیمت آن به مراتب بیشتر شد. تا سال 2020 که ارزهای دیجیتال، خودی از خودشان نشان دادند، اتریوم هم 200 برابر قیمت آن زمانش شد. فقط تصور کنید که آن زمان در اتریوم 100 دلار سرمایه گذاری میکردید. امروز چقدر سرمایه داشتید؟